Schuimmallen-productie

Schuimmal

Warmteleidingen zijn buisleidingen die gebruikt worden om warm water te transporteren, meestal ten behoeve van verwarming of stadswarmte. Warmteleidingen die ondergronds worden aangelegd zijn vaak voorgeïsoleerd. Ze bestaan uit een stalen buis waardoor het warmte water stroomt met daar omheen een laag Polyurethaan(PUR)-schuim en daaromheen een buitenbuis (mantel) van polyethyleen. In de fabriek wordt deze isolatie om de stalen buizen aangebracht.

De losse, voorgeïsoleerde stalen buizen worden op locatie aan elkaar gelast. Vervolgens moet ook de isolatie ter plaatse van de las worden aangebracht. Dit wordt gedaan door een Techno Welding schuimmal te plaatsen en hierin opnieuw PUR-schuim aan te maken.

Onze mallen zijn getest en goed bevonden door een aantal grote aanbesteders van warmtenetwerken. Hierbij is vooral gekeken naar de hardheid en isolatiewaarde van de nieuw aangebrachte purschuim laag.

Door de kundig gevormde mal past deze goed en snel om de te isoleren buis. Verder zijn de gaten zó uitgekiend dat er voldoende druk ontstaat waardoor de schuimlaag de juiste isolatiewaarde krijgt…. erg belangrijk voor een dergelijke leiding. Bovendien zijn de solide mallen van Techno Welding meermaals te gebruiken.

Hoewel warmteleidingen altijd warmte verliezen, blijven deze verliezen beperkt. Zo zal in een grote warmtetransportleiding het water over kilometers afstand getransporteerd kunnen worden terwijl de temperatuurdaling tot een enkele graad Celsius beperkt blijft.

Techno Welding schuimmallen zijn

  • Goedgekeurd door grote aanbesteders van warmteleiding
  • Meermaals te gebruiken
  • Snel leverbaar
Terug naar gereedschappen

Leverprogramma:

Maten schuimmallen 2” t/m 100”

Voor afwijkende maten zijn mallen op aanvraag leverbaar.

bestel mallen
Neem contact op