Wat is metaalbewerking?

metaalbewerking

Waarschijnlijk heeft u weleens gehoord van metaalbewerking. In uw omgeving of wellicht leest u er weleens wat over online. Maar wat is het nou precies en waar heeft u het voor nodig? Dat zijn waarschijnlijk vragen waar niet iedereen het antwoord op weet. Daarom vertellen wij graag wat metaalbewerking is en waar je het eventueel voor kan inzetten.

Wat is metaalbewerking?


Metaalbewerking is in principe niet één simpel ding. Het is een breed scala aan metaalbewerkingsdisciplines. Als u een professionele organisatie inhuurt voor metaalbewerking wordt u geholpen in het totale proces van concept tot eindproduct. Metaalbewerking of metaaltechniek is de techniek voor het bewerken van metalen om individuele onderdelen te maken.

De term is breed en metaalbewerking kan dan ook gebruikt worden in een breed scala aan objecten. Dit is zo breed dat je kan denken aan het creëren van auto-onderdelen, maar ook bijvoorbeeld aan dakgoten. Het is heel divers.

Wat is metaalbewerking

Wat wordt verstaan onder metaalbewerking?

Zoals benoemd is metaalbewerking eigenlijk heel breed. Met een heel scala aan metaalbewerkingsdisciplines begeleiden wij onze klanten in het hele proces van concept tot eindproduct. U kunt bij ons namelijk terecht voor technisch tekenwerk, lasersnijden, knippen, draaien, frezen, boren, tappen, zetten, verspanen en alle laswerkzaamheden.

Al deze disciplines vallen onder de noemer metaalbewerking. Er is niet alleen verschil in de techniek, ook in het materiaal. Wij bewerken, produceren en snijden vooral producten van RVS, staal en aluminium. Heeft u nou een metaalsoort die niet in dit rijtje voorkomt, neem dan alsnog gerust contact met ons op. De kans is groot dat we hier toch mee kunnen werken.

Wat is het doel van metaalbewerking?

Als je besluit metalen of kunststoffen te gaan verwerken in een ander product is metaalbewerking eigenlijk altijd van toepassing. Als je de naam zou ontleden is het eigenlijk ook heel simpel. Met metaalbewerking is het de bedoeling dat metalen bewerkt worden, zodat je dit onderdeel uiteindelijk kan gebruiken voor een ander doel.

Samenvattend is de doelstelling van metaalbewerking dus het maken van individuele onderdelen, halffabricaten of zelfs complete constructies die gebruikt worden. Metaalbewerking is een brede term die eigenlijk onder metaaltechniek valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *