De voordelen van het investeren in een kwalitatieve lastent in termen van efficiëntie, veiligheid en kostenbesparing

Lastent

Een lastent van hoogwaardige kwaliteit maakt het verschil. Je ervaart in de dagelijkse praktijk bij het uitvoeren van laswerkzaamheden meer efficiëntie, optimale veiligheid en profiteert van een kostenbesparing. Techno Welding heeft kwalitatieve lastenten beschikbaar die in al deze voordelen voorzien.

Lastent voor lassen op locatie

Een lastent is onmisbaar voor het lassen op locatie in de buitenlucht. Maar ook als het te lassen object te groot van omvang is om de laswerkzaamheden binnen uit te voeren. Een lastent voorziet in multifunctionele eigenschappen om in de beste laskwaliteit te voorzien. De weersomstandigheden laten het niet altijd toe om buiten een perfecte lasverbinding te maken. Regen en wind, maar ook hagel en sneeuw hebben invloed op de laskwaliteit en op de veiligheid tijdens het uitvoeren van laswerkzaamheden. Daarom is een lastent onmisbaar om efficiënt en veilig te werken.

Laskwaliteit optimaliseren

Een lastent van Techno Welding staat gelijk aan het optimaliseren van de laskwaliteit. Om een perfecte las te realiseren, dient deze vrij te zijn van slakkenbanen, gasinsluiting en bindingsfouten. Een las wordt bijvoorbeeld poreus door gasinsluiting en is imperfect als er sprake is van een bindingsfout. Daarom is het belangrijk om optimale werkomstandigheden te creëren voor het lassen. Onze lastenten zijn zo ontwikkeld dat deze een ideale oplossing zijn om tot een perfecte laskwaliteit te komen. De werkomgeving heeft wat dat betreft invloed op het resultaat, maar dit geldt eveneens voor de omstandigheden in dezelfde werkomgeving.

Efficiënt en veilig lassen in een lastent

Onze lastenten creëren op locatie de perfecte werkomstandigheden om op een efficiënte en veilige manier te lassen. Er is bij het lassen in de buitenlucht nu eenmaal extra aandacht nodig om de ideale omstandigheden te realiseren. Dit is mogelijk als je van onze lasttent gebruikmaakt. Wind en regen hebben dan geen invloed meer net als andere weersomstandigheden die zich kunnen voordoen en een negatieve invloed hebben op de efficiëntie en veiligheid.

Wat dat betreft zijn onze lastenten zo uitgevoerd dat deze zowel regendicht als winddicht zijn. Dit voorziet jou of je medewerkers in een geoptimaliseerde werkomgeving om laswerkzaamheden veilig buiten uit te voeren. De lastenten zijn ruim 25 jaar geleden al door Techno Welding ontwikkeld en er is door de jaren heen sprake van een toenemend aantal bedrijven dat er gebruik van maakt. Deze bedrijven hebben al ontdekt dat de efficiëntie en veiligheid toeneemt met onze lastenten, maar ook kennisgemaakt met een kostenbesparing.

Hoe zit het met de kostenbesparing?

Door gebruik te maken van onze lastent werk je efficiënter en vergroot je in de werkomgeving de veiligheid. Er worden minder fouten gemaakt in een werkomgeving, die zo is ingericht dat er ideale werkomstandigheden aanwezig zijn. De efficiënte manier van werken gecombineerd met het minimaliseren van fouten, zoals door slakkenbanen, bindingsfouten of gasinsluitingen, levert je rechtstreeks een kostenbesparing op. Je investeert eenmalig in de aanschaf van een lastent en hebt voortaan profijt van alle genoemde voordelen.

Kenmerken lastenten

Wij hebben lastenten in verschillende uitvoeringen beschikbaar die gebruiksvriendelijk zijn uitgevoerd. Naar voorkeur zijn er extra opties aan toe te voegen. Het is bijvoorbeeld onder meer mogelijk om een lastent te kopen die voorzien is van luchtverversing. Daarnaast heb je de keuze uit lastenten die uitgevoerd zijn met bijvoorbeeld gas- en lasdampafzuiging.

Ben je op zoek naar een mobiele lastent om in een optimale laskwaliteit te voorzien? Een lastent met hijsogen is gemakkelijk verplaatsbaar naar de gewenste plek. Een hijs-of takelconstructie is optioneel beschikbaar.

Bij grote lastenten is het extra belangrijk om aan de veiligheid te denken, zoals bestand zijn tegen storm en rukwinden. Daarom zijn grote lastenten met een uitvoering vanaf 65 m3 aan de binnenkant van ogen voorzien. De lastent is tijdens een storm of als er rukwinden hierdoor extra stevig en veilig vast te zetten. Verder voorzien wij in de mogelijkheid om een lastent aan te schaffen die uitgevoerd is op basis van brandvertragend M2 normering.

Lastenten in standaard maat op voorraad

Wil je direct van alle voordelen profiteren, zoals efficiënter werken, veiligheid vergroten en op de kosten besparen? Onze lastenten met een standaard maat zijn vanuit voorraad leverbaar. Bel ons als je meer wilt weten of direct een lastent wilt aanschaffen. Heb je specifieke wensen voor wat betreft de maat en uitvoering? Neem ook dan gerust contact met ons op om op basis van maatwerk de perfecte lastent samen te stellen. Je kan telefonisch contact met ons opnemen via + 31 416 660410 of een bericht sturen naar info@techno-welding.nl Of maak gebruik van het contactformulier. Wij helpen je graag verder met het geven van een persoonlijk advies om tot de beste keuze voor een lastent te komen.