Het belang van het gebruik van kooiklemmen voor pijpleidingen om de veiligheid en stabiliteit van de pijpleiding te garanderen

metaalbewerking

Bij het lassen van pijpleidingen in een pijp-pijpverbinding is het belangrijk dat de twee buizen perfect tegenover elkaar liggen. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de hi/low norm. Dit is mogelijk door de buis goed rond te trekken. Er is met de toepassing van een kooiklem een ideale oplossing beschikbaar om de stabiliteit en veiligheid te garanderen. De leidingen komen met het gebruik van kooiklemmen overal perfect ‘aan te liggen’. De eisen op het gebied van stabiliteit en veiligheid heeft Techno Welding vertaald naar het ontwikkelen van een robuuste TW kooiklem.

Kooiklem verbinding voor fixatie

Een kooiklem verbinding vormt de basis voor een perfecte laskwaliteit. Er zijn steeds meer projecten, waarbij pijpleidingen aangebracht worden. Dit geldt niet alleen voor warmteleidingen, maar ook voor waterstofleidingen. Het is bij uitvoerende werkzaamheden om buizen met elkaar te verbinden van belang dat de laskwaliteit perfect is. Dit is onder meer te realiseren door gebruik te maken van kooiklemmen voor pijpleidingen. De kooiklem fixeert namelijk de beide uiteinden van de pijpen en voorzien daarbij de buizen rondom van een stevige druk.

Pijpleidingen aantrekken: klemmechanismen

Onze TW kooiklemmen maken het je gemakkelijk om met kracht een pijpleiding aan te trekken. Het is daarbij mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende klemmechanismen, zoals een mechanisch klemmechanisme en hydraulisch klemmechanisme.

Bij een mechanische kooiklem is er sprake van het gebruikmaken van een hefboom om rond de buis te klemmen. Bij een hydraulisch klemmechanisme is er sprake van een aandrijftechniek op basis van hydraulische vloeistof onder hoge druk.

 • Mechanisch klemmechanisme
 • Hydraulisch klemmechanisme

Nokken van de kooiklemmen

De kooiklemmen in ons aanbod zijn uitgevoerd met Easy Fix nokken. Er zijn verschillende soorten nokken optioneel toe te voegen aan de kooiklemmen voor pijpleidingen. Bijvoorbeeld RVS nokken die te gebruiken zijn bij leidingwerk van RVS of indien er sprake is van andere typen legeringen of metalen.

Een andere uitvoering van kooiklemmen met nokken betreft de no tack variant. Dit is een uitvoering die voorzien is van omega profielen met een robuust karakter. Zo hebben wij ook stel nokken beschikbaar. Deze zijn geschikt om de hi-low binnen de normen te houden ofwel door in de centrering van de buis voor zuiverheid te zorgen.

 • Easy Fix nokken
 • RVS nokken
 • No tack nokken
 • Stel nokken

Voordelen kooiklemmen voor pijpleidingen

Je profiteert bij het gebruik van kooiklemmen voor pijpleidingen van meerdere voordelen. In de eerste plaats zorgt de kooiklem voor het optimaliseren van de stabiliteit en veiligheid. Een specifiek kenmerk van de kooiklem is dat deze over een krachtig mechanisme beschikt om de leiding perfect aan te trekken.

De nokken zijn voorzien van een schuine kant, zodat je daarmee de klem snel en efficiënt om de buis kan heen leggen. Daarnaast hebben de nokken een ronde vorm, zodat er sprake is van precisiewerk. Wil je een las rondom de buizen aanleggen dan bieden de omega nokken uitkomst. De kooiklemmen zorgen wat dat betreft voor de ideale omstandigheden om laswerkzaamheden perfect uit te voeren. Je werkt met een kooiklem bovendien sneller en efficiënter.

 • Bevordert stabiliteit en veiligheid
 • Krachtig mechanisme om leidingen aan te trekken
 • Precisie passing door ronde nokken
 • Las rondom leggen met omega nokken
 • Nokken met schuine kant om klem snel en efficiënt aan te brengen

Uitlijnen en veilig lassen

Je kan laswerkzaamheden bij het realiseren van een pijp-pijpverbinding gemakkelijker en nauwkeuriger uitvoeren met een kooiklem. Onze kooiklemmen zijn stevig en robuust uitgevoerd en zorgen daarbij voor een nauwkeurige uitlijning alvorens je de laswerkzaamheden heel precies uitvoert. Hierdoor ontstaat er een perfecte pijp-pijpverbinding. Onze kooiklemmen kenmerken zich door functionele eigenschappen die zowel de pijpeinden fixeren als rond de pijpen voor stevige druk zorgen. Overigens hebben wij ook een kooiklem met ratel in het assortiment beschikbaar. Dit is een uitvoering waarbij speciaal draad dat in modder, regen en zand te gebruiken is.

Kooiklem voor pijpleidingen kopen

Wil je een kooiklem kopen dan hebben wij voor jou een uitgebreid leverprogramma beschikbaar. Met betrekking tot de kooiklem met een mechanisch klemmechanisme geldt dat deze leverbaar is vanaf 2” tot en met 20”. Kooiklemmen met hydraulisch klemmechanisme zijn verkrijgbaar vanaf 14” tot en met 200”. De ratel versie is eveneens leverbaar in meerdere uitvoeringen vanaf 14” tot en met 200”.

Kooiklemmen voor afwijkende maten

Heb je een kooiklem nodig met een afwijkende buismaat dan die beschikbaar zijn in het leverprogramma? Neem gerust contact met ons op, want kooiklemmen voor afwijkende buismaten zijn door ons op aanvraag te leveren. Wil je advies voor het kopen van kooiklemmen voor pijpleidingen? Dan zijn wij je graag persoonlijk van dienst.