Metaal op maat maken – hoe werkt dat?

metaal-productie-bedrijf

Metaal is alles behalve flexibel materiaal. Het lijkt daarom misschien dat metaal lastig op maat te maken is. Dat valt gelukkig mee en wanneer u bij de juiste specialist aanklopt kan dit zelfs vrij gemakkelijk zijn. Bij Techno Welding bent u aan het juiste adres voor metaalbewerking.

Onder deze term verstaan we het bewerken van metalen om kleinere onderdelen, assemblages of andere structuren te maken. Met een breed scala aan metaalbewerkingsdisciplines begeleiden wij u in het hele proces van concept tot eindproduct. Maar metaal op maat maken, hoe werkt dat eigenlijk? Daar vertellen we graag meer over.

Manieren om metaal op maat te maken

Er bestaat een breed scala aan metaalbewerkingsdisciplines die wij ook allemaal aanbieden. Bij een professionele organisatie kunt u vaak terecht voor technisch tekenwerk, lasersnijden, knippen, draaien, frezen, boren, tappen, zetten, verspanen en alle laswerkzaamheden.

Met al deze disciplines is het mogelijk om metaal op maat te maken. Als u op metaal op maat wil laten maken wordt u begeleid in het hele proces. De grootste kostenbesparing zit namelijk al in de ontwerpfase van uw product. Op tijd instappen is hier dus belangrijk.

Soorten metaalbewerking

In principe is metaalbewerking in twee verschillende disciplines te verdelen. Verspanende processen en niet-verspanende processen. Bij verspanende processen wordt het stuk materiaal waarmee je begint in principe steeds kleiner gemaakt. Er wordt materiaal afgenomen, verspaand van het oorspronkelijke materiaal naar een werkstuk.

metaalbewerking

Dit werkstuk kent een vereiste vorm en maatvoering die door is gegeven door u als klant. Bij verspanende processen kunt u bijvoorbeeld denken aan zagen, frezen of boren. Bij niet-verspanende processen wordt het materiaal vervormd of bewerkt zonder dat daar spanen vrijkomen. Eigenlijk betekent dit dat metaal bewerkt wordt zonder dat daarbij het begin materiaal kleiner wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan lassen of gieten.

Kosten verlagen door slim ontwerpen

Het op maat maken van metaal kan soms ook nodig zijn op grotere schaal. Denk bijvoorbeeld aan productiehallen. Hoe kunt u de productiekosten laag houden als u hier verantwoordelijk bent? Het beste is om dan gebruik te maken van standaard diktes en profielen.

Een ander belangrijk aspect is het design. Het aantal componenten zoveel mogelijk minimaliseren en tijdens het ontwerp al rekening houden met de assemblage en de verpakking. Als u tegen een van deze uitdagingen aanloopt kunt u met een gerust hart contact met ons opnemen. Vanaf de eerste stappen denken wij graag met u mee over de beste manier van uitvoering.