Wat doet een metaalbewerkingsbedrijf?

projecten metaal productie

De naam zegt het al, een metaalbewerkingsbedrijf zorgt ervoor dat metaal bewerkt wordt. Dit kan voor allerlei doeleinden geschikt zijn. Vaak biedt een metaalbewerkingsbedrijf een breed scala aan bewerkingsdisciplines die het proces van begin tot eind beschrijven. Denk hierbij aan technisch tekenwerk, lasersnijden, knippen, draaien, frezen, boren, tappen, zetten, verspanen en alle laswerkzaamheden. Het metaalbewerkingsbedrijf kan het beste direct betrokken worden bij uw project. De grootste kostenbesparing wordt al gedaan in de ontwerpfase.

Zakelijk voordeel met metaalbewerkingsbedrijf

Het bewerken van metaal wordt vaak gedaan in een fabriek of een productieruimte. Daarom is de juiste toepassing van metaalbewerking vaak voordelig en efficiënt in een zakelijke omgeving. Productiekosten worden namelijk vaak omlaag gehaald door slimme ontwerpen.

Daar kan een goede metaalbewerker u bij helpen. Als u bekend bent met materiaaleigenschappen, bewerkingsmethoden en de ontwerpregels wil dat niet zeggen dat u ook begrijpt hoe de productiekosten laag gehouden kunnen worden.

Hiervoor kunt u het beste zoveel mogelijk gebruik maken van standaard diktes en profielen. Hier komt echter nog een ander aspect bij kijken: slim ontwerpen. Het aantal componenten minimaliseren, tijdens het ontwerp rekening houden met de assemblage en de verpakking.

Wat doet een metaalbewerkingsbedrijf

Assemblage door metaalbewerkingsorganisatie

Naast metaalbewerking en de productie van de onderdelen kan een metaalbewerkingsbedrijf ook de volledige assemblage voor u verzorgen. Alle onderdelen kunnen namelijk geassembleerd worden tot één product of module.

Een metaalbewerkingsbedrijf kan in de juiste assemblage- en lasmallen voorzien. Ook de logistiek van uw organisatie kan voor u georganiseerd worden. Door goede stroomlijning van informatie kunt u vaak met beperkte voorraad toch flexibel uitleveren. De productie- en assemblageplanning kan ingericht worden op basis van de prognoses van uw organisatie.

Maatwerk door metaalbewerkingsbedrijf

Naar welke manier van metaalbewerking of assemblage u ook op zoek bent, een metaalbewerkingsbedrijf kan u eigenlijk altijd helpen. Wij bij Techno Welding leveren bijvoorbeeld altijd maatwerk en kunnen u adviseren over alle manieren van metaalbewerking.

Ook ontwikkelen en produceren wij diverse specialistische gereedschappen en hulpmaterialen voor de installatie van leidingen met betrekking tot het transport van vloeistoffen, gassen of warmte. Vanaf de eerste stappen van productontwikkeling denken wij graag met u mee over de meest efficiënte en flexibele wijze van vervaardigen.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor advies.